diumenge, 24 de juny del 2012

El treball col·laboratiu amb el suport de les TIC.

Internet i les eines que ofereix permeten treballar compartidament en grup a través de la xarxa. El recurs o eina més utilitzada i coneguda és el Google Docs. Ja n'he parlat breument a l'entrada http://customburton.blogspot.com.es/2011/09/un-apunt-informatiu-de-benvinguda.html però ara n'oferiré una visió més pràctica.

És una eina que hem utilitzat força durant el curs, més concretament a l'assignatura de UDTIC  en el treball en grup sobre els processos cognitius. Google Docs, et permet treballar i compartir informació amb els teus propis companys, en un mateix document i conectats alhora. També incorpora un xat que et permet comunicar-te instantàneament amb els teus companys.

Personalment trobo molt útil aquest recurs, que permet el no haver de quedar tots junts en un mateix lloc per fer un treball, sinó que pots col·laborar amb el grup essent a centenars de kilomètres de distància, trencant les barreres de la comunicació.

Com a desavantatge cal dir que el treball a través de la xarxa pot crear conflictes interns. Hi haurà el que es connecti sempre i hi escrigui constantment, i també hi haurà la persona que només l'obri un cop i modifiqui un parell de coses. També és cert que aquest problema esdevé igual en situacions que no requereixen una eina online, però fer la feina tots junts i en persona et permet veure més clarament qui treballa i qui no.

Tot i que no l'hem utilitzat, l'skype és una eina que promociona l'aprenentatge col·laboratiu. L'opció de compartir pantalla a traves de les vídeoconferències et permet rebre informació que potser en aquell moment no trobaves.

Hem vist aquestes dues eines que al meu parer són d'una utilitat molt elevada, sobretot el Google Docs, que des de que el vaig descobrir l'he incorporat a la meva rutina diària d'estudi, i en mètode molt vàlid per el tractament compartit de la informació a l'hora de construir un treball o un aprenentatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada