dimarts, 27 de setembre del 2011

Eines i recursos TIC


Hola i benvingut un altre cop al meu bloc. Veuràs que fa molt que no hi escric, però aquest any tornaré a donar informació sobre les TIC (com ja va passar a primer) de manera regular intentant actualitzant apunts interessants que rebem a l'aula, autodescobrim nosaltres mateixos navegant per la xarxa, o a través de la interacció amb altres persones que em proporcionen dita informació.

En el bloc d'aquest any donarem molta importància a aquest últim aspecte: la comunicació a través d'Internet. Les Webs 2.0 ens permeten interaccionar o intercanviar informació bidireccional entre nosaltres. Són molts els recursos que sen's ofereixen, aquí deixo alguns amb una petita descripció del serveis que presten:

. Viquipèdia: La enciclòpedia lliure que permet adquirir, compartir i modificar la informació.
. Ning: Organitza les xarxes socials. Inclou xat i fórum.
. Twitter: Llegeix les frases de les persones que segueixes i permet que les els teus seguidors llegeixin les teves frases o enllaços que vulguis compartir.
. Facebook: La xarxa social més coneguda del món actual, que permet comunicar-te i compartir amb les persones que tu vulguis.
. Blogger: Informació escrita, normalment amb una temàtica completa, que permet la interacció i opinió dels visitants a través dels comentaris.
. Friendfeed: El seguiment diari de les persones es possible a través d'aquesta web.
. Delicious: Eina que serveix per trobar pàgines web d'interès a través dels favorits que els usuaris comparteixen.
. Soooshial: Sistema organitzatiu de xarxes socials semblant a Ning. Conté components de gestió.
. Slideshare: Comparteix múltimedia a la Web.
. Skype: Eina per realitzar videotrucades amb altre gent.
. Google Docs: Eina molt útil i utilitzada per compartir documents amb els altres, fins i tot quan l'altre està escrivint. Molt útil en el treball cooperatiu.
. Espais de fórum: Fórums de tot tipus i a múltiples pàgines Web. Coneixèr les opinions d'altres persones a través de la xarxa i sobre qualsevol temàtica.

Aquestes són algunes de les eines que trobaràs a la xarxa. Ens poden ajudar molt en la construcció del nostre aprenentatge ja que moltes formen part del nostre PLE (entorn personal d'aprenentatge) on les podem classificar. En la següent entrada farem una introducció a aquest terme abans de presentar el dibuix del meu propi PLE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada